Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

71 prosent av befolkningen i Midt-Norge dekkes av Helseplattformen

Fra 9.november vil alle sykehus i Midt-Norge være påkoblet Helseplattformen, i tillegg til seks nye kommuner på Nordmøre og i vestre del av Trøndelag.

Publisert 07.11.2024
Fjord i Tingvoll, kulturlandskap og fjell

Foto: Helseplattformen

Tingvoll er en av de seks kommunene som innfører Helseplattformen fra 9.november.

Lørdag 9.november kl.03.00 går Helseplattformen i produksjon i Helse Nord-Trøndelag HF sammen med kommunene Hitra, Heim, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll. 4000 helsearbeidere får dermed et nytt arbeidsverktøy.

Både kommunene og de to sykehusene i Levanger og Namsos har over lengre tid jobbet hardt med å forberede innføringen i samarbeid med Helseplattformen. Når løsningen er tatt i bruk vil det være ekstra god hjelp å få i de første tre ukene. Både instruktører, superbrukere og kolleger som allerede har innført Helseplattformen i andre kommuner og sykehus skal bistå.

Når de seks kommunene og de to sykehusene kommer på vil det til sammen være 34 kommuner som sammen med samtlige sykehus i Midt-Norge vil bruke et felles journalsystem. Det bety at 71 prosent av innbyggerne i Trøndelag og Møre og Romsdal bor i en kommune som har innført Helseplattformen.Til sammen vil cirka 37 000 ansatte i den midtnorske helsetjenesten jobbe i samme løsning etter 9.november.

Alle sykehuslaboratorier og sykehusapotek er også inne på den samme plattformen, i tillegg til de to fastlegekontorene og legevaktene i Trondheim og Vanylven. Hele ambulansetjenesten i Midt-Norge bruker "HP Link" som gir ambulansepersonell tilgang til å lese seg opp i Helseplattformen når de trenger nødvendige helseopplysninger under oppdrag. "HP Link" brukes også av 140 legekonotor for å rekvirere laboratorieundersøkelser. Mange kan låse opp resultater i sykehusjournalen for enkeltpasienter ved samtykke.


Innbyggerne kan bruke HelsaMi

Gjennom innbyggerportalen HelsaMi kan innbyggere som bruker helse-og omsorgstjenester i kommunen eller på sykehus i Midt-Norge få oversikt over helseopplysninger, og de kan ha dialog med helsepersonell på en sikker måte.

Her kan innbyggere se timeavtaler med kommune-og omsorgstjenesten, og de kan legge inn egne pårørende. Foreldre og foresatte kan søke om tilgang til barnet sitt, og pårørende kan søke om tilgang.

De som trenger hjelp med HelsaMi kan kontakte vår brukertelefon alle hverdager mellom 09.00 og 15.00 på telefon 72 88 37 97.