- Noe usikkerhet, men stort sett greit
Ni nye kommuner bruker nå Helseplattformen i sitt daglige virke, i tillegg til de ti fra før. Vi har forhørt oss med hvordan det går blant noen av brukerne få dager etter at de tok i bruk den nye journalløsningen.
En av dem som trives med å gå nattevakt er Birte Sofie Bergem. Hun jobber i hjemmetjenesten i Vestnes, og meldte seg tidlig som superbruker.
- Jeg vil være med på å utvikle dette. Jeg er overbevist om at dette blir bra. Nå i starten kan vi ha dialog med hverandre inne i systemet, såkalt "sikker chat", og det er til stor hjelp nå i starten.
- Noen er usikre, men stort sett går det smertefritt
Ved Råkhaugen omsorgsenter i Molde jobber vernepleier Glenn Andre Flusund. Ved avdeling Furutoppen har han jobbet som instruktær og ledende superbruker i forbindelse med innføringen av Helseplattformen. Han har også et svar til dem som mener at det er mange flere klikk for de ansatte i den nye jounalløsningen.
- Jeg får det til
Erling Rosentrøm er tilsynslege ved Rauma helsehus i Åndalsnes. Han tror det vil bli litt utfordrende å lære seg Helseplattformen de første ukene, men mener at det vil gå seg til etter hvert.
- Jeg er positiv, det er onsdag og dag tre. Nå sitter jeg for første gang med Helseplattformen uten å ha noen som ser meg over skuldra. Jeg får det til. Det er ingen tvil om at dette er et system med mange muligheter. Jeg har erfaring fra flere deler av helsetjenesten, og har absolutt kjent på problemet med at jeg ikke har hatt tilgang til informasjon i forbindelse med pasientbehandling. Jeg tror Helseplattformen er et skritt i riktig retning.
Tilsynslegen på Rauma helsehus understreker at det sjeldent oppstår akutte situasjoner på et sykehjem, og at dette gjør det enklere å lære seg et nytt journalsystem.
-Her er det mindre stress enn for eksempel på et sykehus, sier Rosenstrøm.
-Har lyst til å lære noe nytt
Ved Bergmo omsorgsenter i Molde var helsefagarbeider Herman Rimstad Torhaug raskt ute med å si ja til være superbruker. Han synes oppfølging av sår hos pasienter blir særlig godt ivaretatt i Helseplattformen, der ansatte bruker en såkalt avatar som viser et 3D-bilde av pasienten.