HelsaMi

Nye funksjoner for fastlegekontorer i Helseplattformen

En rekke forbedringer av løsningen som Helseplattformen har valgt ble lansert i februar 2021. De nye funksjonene denne gangen kommer blant annet innen e-meldinger og integrasjoner.

Helseplattformen leveres av Epic, men løsningen bygges i tett samarbeid med norske helseaktører slik at den passer for norsk helsevesen. Epic leverer flere spennende releaser av funksjonalitet i tiden som kommer. Det er vanligvis nye leveranser av funksjonalitet hver tredje/fjerde måned. 

Merk at Helseplattformen fremdeles er i en test- og byggefase, og det er derfor kun ansatte fagspesialister som har tilgang til å se og teste systemet samtidig som det bygges. Det vil derfor ikke være mulighet for andre å teste ut eller se systemet. Helseplattformen planlegger å kunne vise løsningen for fastleger så snart løsningen er klarDenne artikkelen inneholder altså funksjonalitet som er lagt ut i et testmiljø, og som ikke er i produksjonsmiljøet enda. 

Ny funksjonalitet lagt ut i februar 2021: 

Klinisk funksjonalitet
Forlengelse av sykemelding
Nå kan innholdet i et sykemeldingsskjema kopieres over i en nytt sykemeldingsskjema for å forlenge sykemeldingen til en pasient. På denne måten slipper du å opprette en helt ny sykemelding når en pasient har behov for forlengelse.
Medisinsk fødselsregister 
Nå kan informasjon sendes til medisinsk fødselsregister når en pasient har født. 
Støtte for norske smartkort 
Du kan nå ta i bruk norske smartkort fra Buypass for å logge på Helseplattformen. Du kan også signere sykemeldinger ved bruk av smartkortet. 
FEST og SAFEST 
Nå får du informasjon om medisiner og pakninger fra norske datakilder for å støtte klinisk arbeidsflyt. Dette forenkler arbeidet med støtte av klinisk arbeidsflyt gjennom forskrivning, verifisering og administrering av medisiner. 
Medikamentvarsling (SVL, Medbase, LTK) 
Varslingsregler for legemidler fra leverandørene av klinisk beslutningsstøtte er nå på plass. Dette muliggjør kontroll av flere typer varslinger: legemiddelinteraksjoner, dosekontroll, duplikatkontroll, geriatriske advarsler samt graviditets- og ammeadvarsler.

E-meldinger 

Skjemainnhold 
Nå tillates det at e-meldinger konfigureres til automatisk forhåndsutfylling for deler av diagramdata, både for PLO- og epikrisemeldingene. 
Innboks-arbeidsflyt 
Tre nye meldingstyper i innboksen er opprettet: varsling om innkommende e-meldinger, dialoger og rapporter. Meldingstypene kan kobles til et forløp og dirigeres til riktig arbeidsgruppe basert på meldingen og hvem som skal håndtere den. 
Svare på e-meldinger 
Nå kan brukere svare på e-meldinger som mottas fra både eksterne systemer og fra andre brukere i Helseplattformen. 
Oversikt over meldinger 
Det finnes nå en oversikt over alle e-meldinger som er sendt til foretak.  

Tekniske prosjekter

NPR rapportering 
For å støtte uttrekk av data i henhold til datamodellen for NPR- og KRP- registrene har vi oppdatert funksjonaliteten som gjør det mulig å strukturere data etter en modell som er mer lik modellen i registrene. 
Integrasjon med betalingsløsninger 
Vi etablerer nå muligheten for å integrere mot betalingsløsningen for betaling av pasientens egenandel. 

Fant du det du lette etter?